Нова харчова технологія із США дозволяє в три рази довше зберігати фрукти і овочі

3 червня 2019

Овочі і фрукти можна зберігати в три рази довше завдяки новій харчовій технології з США. Протягом тривалого часу продукти будуть залишатися свіжими.

Співробітники компанії Apeel Sciences виступили з ініціативою обробляти провізію їстівним і натуральним покриттям, створеним з матеріалів рослинного походження, що містяться в м’якоті і насіння плодів. Такий «кисневий природний бар’єр» не допускає оперативному розкладанню фруктів і овочів, до того ж дане покриття дає можливість реалізовувати продукти без звичних поліетиленових пакетів. Єврокомісія дозволила застосовувати відповідну технологію, тому незабаром на ринку Європи з’явиться продукція зі спецпокриттям.

Нова система позитивно позначилася на роботі деяких американських супермаркетів. Вони на 50% знизили кількість харчових відходів. Автори проекту заявили, що їжа залишається свіжою в три рази довше, що сприятливо позначається на її якості. Покриття Apeel формує сприятливий мікроклімат для овочів і фруктів, збільшуючи термін придатності та можливості перевезення.

Джерело інформації

Рекламодавці останнього номеру