Європа встановила нові вимоги до оброблення аграрної продукції

20 березня 2020

В Євросоюзі ухвалили рішення щодо зниження максимально допустимого рівня залишків хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу в сільськогосподарській та харчовій продукції. Нові норми застосовуватимуться як до продуктів харчування, вироблених у ЄС, так і до імпорту.

Нові правила набудуть чинності у жовтні 2020 року, повідомляє Європейська Бізнес Асоціація. Отже, починаючи з жовтня 2020 року буде заборонено ввезення до країн ЄС сільськогосподарської продукції, що містить залишки цих речовин понад 0,01 мг/кг. Цей показник – надзвичайно низький, що може суттєво ускладнити ввезення до ЄС продукції, під час виробництва та зберігання якої застосовувались згадані речовини.

Хлорпірифос (хлорпірифос-етил) та хлорпірифос-метил – інсектициди, що використовуються для боротьби з комахами-шкідниками на ряді культур.

Хлорпірифос-метил також використовується для оброблення зернових культур, що зберігаються на зернових складах, а також порожніх складів. Це стосується зернових культур, зокрема ріпаку, соняшнику, сої та кукурудзи; продукції тваринного походження; фруктів та овочів.

Рекламодавці останнього номеру