У Малайзії створили штучну свинину

23 липня 2019

Компанія з Малайзії розробила технологію одержання штучної свинини. При цьому вони використовують дуже цікавий набір компонентів.

Хто вигадав штучну свинину

В той час, як західні компанії сконцентровані на створенні аналогів яловичини і курки, малазійська компанія Phuture Foods зайнялася розробкою технології по виробництву штучної свинини. І це не випадково, адже в азіатському регіоні саме свинина користується найбільшим попитом. Не дивно, що саме тут з’явився перший стартап, який зайнявся отриманням аналога свинини з рослинної сировини.

Як створюють штучну свинину

Саму технологію виробництва в Phuture Foods поки що виносити на суд громадськості відмовляються, але представники компанії розповіли, що для імітації смаку і текстури свинини використовується в основному пшениця, гриби шиїтаке і боби сорту мунг. Пшениця і гриби виступають як «каркас» м’ясної продукції, в той час як боби є джерелом білка і надають штучному м’ясу текстуру, схожу на справжню свинину.

Навіщо виробляти штучну свинину

Основною метою Phuture Foods є не тільки турбота про тварин, але і проблема екології. Через збільшення кількості споживаної м’ясної продукції, обсяг забруднюючих речовин від ферм і заводів по виробництву свинини зріс у кілька разів.

Де купити штучну свинину

Новий продукт, за заявами Phuture Foods, повинен бути порівнянний за ціною зі звичайним м’ясом свиней. Але для того, щоб зацікавити споживача, штучна свинина повинна бути набагато дешевше звичайної. Адже в кінцевому підсумку споживачі «голосують грошима», а при однаковій ціні споживач завжди вибере натуральний продукт.

Вихід на азіатський ринок має відбутися у найближчі місяці. Як тестові майданчики обрані Гонконг і Сінгапур. При цьому в Phuture Foods кажуть, що завдяки 100% рослинному походженню, штучну свинину можуть вживати як вегетаріанці, так і особи, які не їдять її з релігійних міркувань.

Джерело інформації

Рекламодавці останнього номеру